Wiadomości branżowe

Sante wprowadza na rynek hummusy

Firma Sante wprowadza na rynek hummus – kremową pastę z ciecierzycy i sezamu w trzech różnych wariantach smakowych. Hummus klasyczny, z suszonymi pomidorami oraz z oliwkami. Najwyższa jakość i tradycyjny smak. To z pewnością znakomita informacja dla wszystkich miłośników kuchni Bliskiego Wschodu, przede wszystkim hummusu, który w naszym kraju z roku na rok zyskuje na popularności. O humusie słów kilkaHummus to potrawa popularna w kuchni arabskiej i kaukazkiej, która wywodzi się z Libanu. Można powiedzieć, że jest to najbardziej rozpoznawalny i rozpropagowany znak firmowy kuchni Bliskiego Wschodu. Mieszanina gotowanej ciecierzycy, oleju, pasty sezamowej (zwanej tahiną) z dodatkiem naturalnych i aromatycznych przypraw. Powyższe składniki po zmieszaniu i dokładnym rozdrobnieniu tworzą kremową, delikatną i aromatyczną pastę.Źródło białka, bogactwo witamin i minerałówHummusy SANTE nie zawierają konserwantów i glutaminianu sodu. To naturalny produkt pochodzenia roślinnego, pozbawiony sztucznych dodatków i ulepszaczy smaku. Produkt, w którym zwykła sól kuchenna została zastąpiona solą morską wzbogaconą cennymi pierwiastkami z magnezem

Firma Sante wprowadza na rynek hummus ” kremową pastę z ciecierzycy i sezamu w trzech różnych wariantach smakowych. Hummus klasyczny, z suszonymi pomidorami oraz z oliwkami. Najwyższa jakość i tradycyjny smak. To z pewnością znakomita informacja dla wszystkich miłośników kuchni Bliskiego Wschodu, przede wszystkim hummusu, który w naszym kraju z roku na rok zyskuje na popularności.

O humusie słów kilka

Hummus to potrawa popularna w kuchni arabskiej i kaukazkiej, która wywodzi się z Libanu. Można powiedzieć, że jest to najbardziej rozpoznawalny i rozpropagowany znak firmowy kuchni Bliskiego Wschodu. Mieszanina gotowanej ciecierzycy, oleju, pasty sezamowej (zwanej tahiną) z dodatkiem naturalnych i aromatycznych przypraw. Powyższe składniki po zmieszaniu i dokładnym rozdrobnieniu tworzą kremową, delikatną i aromatyczną pastę.

Ĺšródło białka, bogactwo witamin i minerałów

Hummusy SANTE nie zawierają konserwantów i glutaminianu sodu. To naturalny produkt pochodzenia roślinnego, pozbawiony sztucznych dodatków i ulepszaczy smaku. Produkt, w którym zwykła sól kuchenna została zastąpiona solą morską wzbogaconą cennymi pierwiastkami z magnezem na czele. Jeśli dodamy do tego zawartość dobroczynnych, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, które przyczyniają się do obniżenia cholesterolu, wówczas otrzymamy obraz smacznego i przede wszystkim zdrowego produktu. A to nie wszystko…  

Podstawowym składnikiem hummusów SANTE jest oczywiście ciecierzyca – źródło pełnowartościowego białka. Ze względu na jego zawartość groch włoski (tak również nazywa się ciecierzycę) jest to idealna propozycja dla wszystkich wegetarian oraz wegan. Oprócz białka, hummus zawiera także witaminy i minerały, których nasz organizm szczególnie potrzebuje – witaminę B6 i C, kwas foliowy, żelazo oraz dużą ilość błonnika pokarmowego. Zawartość ciecierzycy i sezamu sprawia, że humus jest bogaty m.in. w mangan, który wspomaga przyswajanie witamin oraz składników mineralnych. Na uwagę zasługuję również niski indeks glikemiczny, co jest szczególnie cenną informacją dla wszystkich diabetyków.

Hummus na trzy sposoby

A to już wiesz?  - Optymalny model organizacji systemu ochrony zdrowia - " konferencja ekspercka w Uczelni Łazarskiego.

Dla osób, które uwielbiają zielone oliwki, mamy dwie dobre wiadomości. W ofercie Sante nie zabraknie hummusu z oliwkami. Druga dobra wiadomość jest taka, że oliwki wzbogacają wartości odżywcze kremowej pasty w witaminę E, kwas foliowy oraz w potas, wapń, magnez i żelazo. Jeżeli połączenie humusu z suszonymi pomidorami wydaje Wam się odpowiedniejsze, mamy kolejną dobrą wiadomość ” taki humus również znajdziecie w ofercie Sante. Wielbiciele – czystej – pasty bez dodatków także znajdą coś dla siebie.

Oryginalne opakowanie, atrakcyjna cena

Wszystkie trzy rodzaje hummusów pakowane będą w 125-gramowe przezroczystych kubeczkach. Przyciągać będą nie tylko wyglądem i rodzajem opakowania, wyjątkowa będzie również cena, niższa od produktów konkurencyjnych firm.

Propozycje podania

Hummusy to idealny pomysł na przekąskę między posiłkami. W formie dodatku do kanapek, do pieczywa chrupkiego czy na wafle ryżowe, hummus zawsze smakuje wyśmienicie i urozmaica nasz codzienny jadłospis. Spożywać go można na wiele sposobów, m.in. jako „dip” do warzyw, chleba, grzanek lub pit itp. Idealny w połączeniu z warzywami na kanapki… sposobów wykorzystania arabskiej potrawy w kuchni jest bez liku. Warto włączyć go do menu ze względu na smak i przede wszystkim szeroką paletę substancji odżywczych. Samo zdrowie!

 

 


dostarczył infoWire.pl

Ĺšródło Sante. Dostarczył

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy