Ślimaczki z tortilli z sosem koperkowym
Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.
Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś na ząbń. Smacznego!
Składniki:
– placki tortilli
– sałata masłowa
– łosoś wędzony na zimno plasterkowany
– świeży ogórek
– sos koperkowy Tarsmak
– świeży rozmaryn
Wykonanie:
Placki tortilli posmarował z jednej strony sosem koperkowym marki Tarsmak. Na sos położył liście sałaty, świeży rozmaryn, plasterki łososia oraz cienkie i długie plastry ogórka. Tak przygotowane tortille zwinął ciasno, pokroił w kilkucentymetrowe kawałki i każdy związał długim szczypiorkiem.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.