Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.
Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś na ząbń. Smacznego!
Pomidory nadziewane kuskusem i sosem serowym
Składniki:
– 6 pomidorów
– 250 g kuskusu gotowego – zaparzonego
– 100 g sera feta
– 3 jajka ugotowane na twardo
– 2 pomidory suszone z oliwy
– 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
– sos serowy marki Tarsmak
– 3-4 gałązki świeżej bazylii
– pieprz czarny świeżo mielony do smaku
Wykonanie:
Wystudzony kuskus połączył z pokrojoną w kostkę fetą i jajkami. Dodał posiekaną świeżą bazylię, posiekane suszone pomidory i oliwę z pomidorów suszonych. Doprawił do smaku świeżo zmielonym pieprzem i wymieszał. Wydrążone pomidory napełniał na przemian gotowym farszem i sosem serowym marki Tarsmak. Pomidory można podawał zarówno na zimno, jak i na ciepło, prosto z piekarnika.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.