Przepisy

Przepis na karnawałowe przyjęcie: Jajka faszerowane w wersji light

Przepis na karnawałowe przyjęcie: Jajka faszerowane w wersji light
Jajka faszerowane w wersji light Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące. Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe

Jajka faszerowane w wersji light

Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.
Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś na ząbń. Smacznego!

Składniki:
– 8 jajek
– 1 łyżka musztardy francuskiej Tarsmak
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– sól, pieprz, papryka słodka

Wykonanie:
Jajka ugotował na twardo, ostudził i obrał. Przekroił na pół i wyciągnął żółtka. Wszystkie żółtka
i jedno całe jajko drobno posiekał, dodał musztardę francuską marki Tarsmak, jogurt, doprawił i dokładnie wymieszał. Powstałym nadzieniem napełnił połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą był grzybki marynowane, orzechy, pomidorki lub zioła.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

A to już wiesz?  ♨ Przepis na proste śniadanie do łóżka dla zabieganych!

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy