Jajka faszerowane w wersji light
Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.
Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś na ząbń. Smacznego!
Składniki:
– 8 jajek
– 1 łyżka musztardy francuskiej Tarsmak
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– sól, pieprz, papryka słodka
Wykonanie:
Jajka ugotował na twardo, ostudził i obrał. Przekroił na pół i wyciągnął żółtka. Wszystkie żółtka
i jedno całe jajko drobno posiekał, dodał musztardę francuską marki Tarsmak, jogurt, doprawił i dokładnie wymieszał. Powstałym nadzieniem napełnił połówki jajek. Dodatkiem do jajek faszerowanych mogą był grzybki marynowane, orzechy, pomidorki lub zioła.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.