Bruschetta z pomidorami i sosem musztardowo-paprykowym
Szybkie i proste w przygotowaniu, a jednocześnie lekkie i wyśmienicie smakujące.
Oto przepis na pyszną przekąskę – idealną na karnawałowe przyjęcie lub po prostu, gdy mamy ochotę na „coś na ząbń. Smacznego!
Składniki:
– bagietka pszenna – 8 kromek o szerokości 1 cm
– 2 średnie pomidory
– 1 łyżka sosu musztardowo-paprykowego Tarsmak
– 3 ząbki czosnku
– 3 łyżki oliwy z oliwek
– 4 gałązki świeżej bazylii
– sól, świeżo zmielony pieprz
Wykonanie:
Pomidory pokroił w drobną kostkę, dodał sos musztardowo-paprykowy marki Tarsmak, posiekany drobno czosnek i bazylię. Doprawił do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodał oliwę i wymieszał. Nakładał na ciepłe tosty przygotowane z bagietki.
Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.